Om Tipselit

Utbildningsprojekt på flera plan

Tipselit är ett samarbetsprojekt mellan Elitfotboll Dam, Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel, fotbollens huvudsponsor, med syfte att utveckla svensk elitfotboll. Detta görs genom målmedveten satsning på unga talanger.

Vad innebär Tipselitprogrammet?
Föreningen får genom stöd från Svenska Spel möjlighet att förstärka sin talangutveckling. Tanken är att talangerna ska få en elitinriktad fotbollsutbildning av i första hand heltidsanställd tränare. Syftet är att trygga svensk fotboll för framtiden.

Projektet säger vidare att man har ansvar för att spelare och tränare har goda träningsmöjligheter och att man tar ett socialt ansvar för att talangerna får en civil utbildning i form av studier eller yrkesutbildning.

Tipselit innebär i korthet ett ekonomiskt tränar- och utbildningsbidrag av varierande storlek. Svenska Spel står för pengarna medan Svenska Fotbollförbundet och Elitfotboll Dam (EFD) administrerar projektet. Kriterierna för att kunna vara med har tagits fram gemensamt.

Flickutbildningen bedrivs genom spelar- och ledarutveckling i klubbarna i OBOS Damallsvenskan och i Elitettan samt i Svenska Spel F19-serien men också i form av gemensamma läger och utbildningsträffar. Alla klubbar certifieras enligt en model framtagen av EFD.

Läs mer om pojkarna Tipselit här.